Turbobröd

Blev ett snabbakat bröd idag. Ingen jäst, så därför ingen jäsning. Detta är ett mycket grovt bröd med mycket smak, passar bra med en skiva ost på.
 
 
 
 
Jag brukar skiva upp brödet innan frysen får den, så kan jag ta upp en skiva i taget. Barnen gör ju inte frivolter av glädje över detta brödet direkt. Så eftersom jag sällan äter bröd, så har jag ett sånt här ganska så länge. Ibland så måste man ha något som man står sig på en stund för att det är långt till nästa mål, då är detta brödet perfekt.
Här är ett liknande recept!
 
Skulle egentligen vara filmjölk i med i vårat kylskåp fanns det bara filmjölk med jordgubbsmak, som dottern hade beställt. Så det fick bli yoghurt istället :)
 
 1 bröd:
4 1/2 dl lättyoghurt naturell
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser klippta i delar
1 dl mandel grovhackad
1 dl rågkross
1 1/2 dl havregryn
2 1/2 dl grovt rågmjöl
1 dl majsmjöl
2 dl grahamsmjöl
1 dl krossade linfrön
1 1/2 tsk salt
1 1/2 bakpulver
1 1/2 bikarbonat
2 tsk brödkryddor
 
Blanda ihop allt och fyll en avlång bakplåtspappersklädd bakform med smeten.
 
Grädda 200 grader i 45 minuter.
 
 
 
 
Nu får det bli förmiddagskaffe :)
 
 
 

Kommentarer