Briepaj

 
Det blev oerhört lite sömn natten som gick. Vaknade vid två och det var helt omöjligt att somna om. Sen har dagen gått i ett och hade ingen jättelust att göra något stormiddag ikväll. Det ena barnet stack till mormor, det andra till tonårträff. Så det var bara twinsen och vi hemma. Vi ser framtiden att så här kommer det att bli.
Vilket fall som helst så hittade jag denna ursnabba paj på nätet. Hade nämligen en stor oöppnad brieost som var på väg att gå ut i kylen. Så när jag såg receptet så var jag inte sen att pröva denna.
 
3 rektanglar fryst smördeg
brieost
3 ägg
3 dl gräddmjölk
salt, peppar
 
Platta ut smördegen i botten på en pajform.
Klä den med brieost i skivor 1 1/2 cm tjocka.
Gör äggstanningen och häll över pajen.
Grädda 225 grader i 15-20 minuter.
 
Serveras ljummen eller kall.
Till vitt bröd och ett glas vitt vin.
Passar även till ett buffebord.
Till kräftor stod det i receptet, men måste nog säga så som vi öbor äter kräftor, så tror jag inte det passar oss. Men det kan ju passa andra :()

Kommentarer