Svampgratinerad Hummer

 
Premiär att äta hummer blev igår kväll, då gjorde jag den som jag tycker är allra godast, nämligen svampgratinerad.
 
 
Så här såg de ut innan kokning.
 
 
Detta kort lånade jag av en kompis Conny som lagt ut sin dagsfångst i fredags. Den blåa hummern ser ju spännande ut :)
 

 
Svampgratinerad hummer:
2 kokta humrar
100 gr färska champinjoner
2 msk smör
3 msk vetemjöl
2 1/2 dl gräddmjölk
2 äggulor
salt, peppar
riven ost
 

Klyv den kokta hummern tvärs över och ta ur köttet.
 Skär köttet i tärningar och lägg skalen i en form.
Fräs svampen i smör.
Gör gratängsåsen.
Lägg i hummerköttet och svampen och fyll de tomma skalen.
På med osten.
Grädda 250 grader i 10 minuter.
 
 
 

 
Gjorde vitlök och basilikabröd till.
 

Kommentarer