Banoffee Pie

 
Detta blir kvällens dessert, när vi väntar storfrämmande från andra sidan färjan:) Har siktat in mig på denna desserten ett tag nu. Gästerna som kommer hit, har bott i USA i fyra år så de är nog mycket mer amerikaniserade än mig, jag har ju bara bott där i två år :)
Hoppas desserten går hem!
 
 
 Kondenserade mjölken fick koka i 2 1/2 timme, man kan koka den längre om man vill, men jag tycker att kolan blev i hårdaste laget så det räckte absolut. Så fräckt ändå att man kan koka konserverade burkar och det blir den godaste kolan :)

Botten:
400 g digestivekex
175 g smör
 
Kola:
2 burkar sötad kondenserad mjölk
3 bananer
4 dl vispgrädde
 
Topping:
125 g sötmandel
1 ½ dl florsocker
½ dl florsocker till separering
 
50 g mörk choklad till garnering
 
 
Krossa kexen till små smulor i en mixer och blanda dem med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten i en form 
Grädda kexbotten i 10 minuter. Låt svalna.
Koka den kondenserade mjölken i cirka 2 1/2 timmar i en kastrull med lock. Ta upp burkarna och låt dem svalna. Smält florsockret tillsammans med mandeln tills den knäpper, rör hela tiden.
Ta av från värmen och låt stå och vila i cirka 1 minut.
Strö i resterande florsocker och blanda runt, slå upp på ett bakplåtspapper och separera mandlarna från varandra. Låt svalna.
Vispa grädden och skiva bananerna.
Fyll pajskalet med den nykokta kolan och lägg på ett lager av skivad banan.
Skeda sedan över grädden och toppa med mandel och riven choklad.

A'la Leila of course!




Får återkomma hur den smakar tills senare! 

Kommentarer