Biscotti

 
En burk med biscotti är ju aldrig fel :) Denna italienska mandelskorpa som passar så gott till en caffelatte i sin enkelhet.
 

 
Mandel och pinjenötter inuti den.


 
100 gr sötmandel
75 gr pinjenötter
4 dl vetemjöl
2 dl socker
skal av 1 apelsin
vaniljkorn ekologiska
1/2 tsk bakpulver
uns salt
2 ekologiska ägg
 
Egentligen ska man skålla och skala för att sen rosta mandeln. Men här kommer fuskannika in och hoppar över dessa momenten och går rätt på att hacka mandel och pinjenötter grovt.
blanda alla torra ingredienser för att sen blanda in äggen.
Forma två avlånga rullar och grädda dem i 175 grader i 25 minuter.
Ta ut dem och sänk värmen i ugnen till 120 grader.
Skiva längderna på tvären till så de blir sneda skorpor och lägg ut dem på plåten igen.
Sätt tillbaka i ugnen och rosta dem i ytterligare 25 minuter.
 

Receptet är från Leilas kokbok "a piece of cake".

Kommentarer