Fem år sen

Idag är det fem år sen Saga och Sally föddes på Östra sjukhusets specialavdelning. De kom 11veckor för tidigt och vägde 1160 resp 1495 gram. Det blev 8 veckors intensivvård på Neonatal på Drottning Silvias barnsjukhus.
 
Dessa åtta veckor kantades av infektioner, allergiska reaktioner och chocker. Ibland blev de uppsvällda och läkarna förstod ingenting. En hjärtklaff som inte stängdes. Sally tappade 1/3 av blodet under en natt, Saga började tappa blod hon med men det fick de stopp på. Varje dag slutade de att andas och blev blåa. Ibland upp till 40 gånger om dagen per barn. Detta är lite vad som hände 7 av de åtta veckorna på sjukhuset. Den åttonde veckan stabiliserades dessa två små individer och vi fick till slut ta med dem hem.
 
Saga sin första levnadsdag...
 
 
...och tre dagar gammal.
 
 




Detta är Sally, här med CPAP, den hjälpte henne att andas och hon fick rätt syre.





 Här är Sally några veckor och har kommit ur kuvösen och fått vattensäng. Här ser man sonden som hon matas med. Var tredje timme blev de sondmatade. Från början var det 2.5 ml, alltså en halv tesked. Som ökades på efterhand.
 
 
Små fingrar...
 
 
Här har båda kommit i vattensäng och är ca två veckor gamla.
En stor eloge till sköterskorna och alla läkare (förutom en, men det är ju en annan historia). Vilket fantastiskt jobb som de utför dag efter dag på denna avdelning som inte alla bebisar hamnar på. Det är likssom en hel värld för sig.
 
 
 
 



Så här ser de ut idag... Inte ett spår av Neonataltiden. Grymt tacksamma är Syskonen Wilma och Ella med sina föräldrar!

 
Stort Grattis på eran femårsdag!!!!
 
Tänker man efter så känns det långt till 1 advent då ni skulle varit födda egentligen... :) 
 
 

Kommentarer