Mörk Choklad med Aprikoser Granola Bars

 
Då går vi på test nummer 2 i granola utvärderingen denna hösten. Dessa var väldigt goda. En del nyttigheter i dem och fulla av energi.
Lätta att baka!
 
 
Torkade aprikoser som jag klippte sönder, ger en god sötma till barerna.
Dessutom en fin gul färg.
 
 Fyllda med gott!
 
 
16 bars of granola:
 
1.2 dl brunt farinsocker
2 msk smör eller cocosolja
1 3/4 dl grahamsmjöl
3 1/2 dl havregryn
1.2 dl mörk choklad
1.2 dl hackade aprikoser
1 tsk kanel
4 msk äpplemos
2 äggvitor, lätt uppvispade
1 tsk vaniljkorn ekologiska
 
Sätt på ugnen på 175 grader.
Spraya en form 20x20cm eller liknande med olja.
Blanda farinsockret med smör eller oljan. Sätt in den i kylen tills vidare.
 
Blanda alla torra ingredienser och blanda med farinsmöret, tillsätt äpplemos, äggvitor och vaniljkornen.
Platta ut i formen och baka i 15-18 minuter. Låt den kallna minst en timme innan du skär upp den i 16 fyrkanter eller rektanglar.
 


Ska göra en sån här sats till idag, fick beställning av den glada hockeymamman :) Turnering på ishall i helgen tydligen...:)

Kommentarer