Torta Della Nonna

Idag fick fiskebåten denna kakan på förmiddagen. Det är en italiensk ostkaka, mycket god! Rekommenderar den verkligen. Måste säga att det blev en snabb fotografering för fiskebåtens ommålare hade startat dagen så tidigt att de var väldigt kaffetörstiga... Bråttom, bråttom :)
 
 

 Nu var det så att fiskebåten hade lagt sig ute på fjorden för att sprutmålas, så Saga, Sally och jag tog barnens lille båt med en 4 hk snurra och körde dit. Tur att det inte var igår som detta skulle göras för då blåste det ju kuling.


 Här upptäcktes att Saga inte knäppt flytvästen. Hon får hjälp av syrran. Sa jag att det var bråttom :) Den blev i alla fall knäppt!

 Där ute ligger fiskebåten.
 Vink vink...

 Där står två fiskare och tar emot oss. vilket mottagande!
 Nu är de verkligen kaffetörstiga :)
 Hoppsan, en fripassagerare! Andreas skulle in till hamnen. Håll i dej Andreas för här går det undan :)
 Så till kakan, ett recept på den kanske, kommer här:
 
 
150 gram mjukt smör
300 gr riven mandelmassa
6 eko ägg
250 gr ricottaost
Skal av 1 apelsin
Skal av 1 citron
1 riven bittermandel
1/2 dl vetemjöl
 
Pinjenötter
 
Vispa smör och mandelmassa krämigt, tillsätt äggen. Vispa i ricottan och citrusskalen, bittermandel. Rör i mjölet för hand.
Smörj en form och bröa den med mandelspån. Fyll formen med smeten och strö över pinjenötter. Grädda i 175 grader varmluft 25-30 minuter. Florasocker över kakan, vispgrädde till kakan.
 
Eftersom det är så lite mjöl i kakan, så tror jag att om man vill göra den glutenfri, så är det väldigt enkelt att byta ut mjölet mot glutenfritt mjöl.
Detta recept kommer från Leila!
 

Kommentarer