Vanilj Cupcake med Swiss Meringue Raspberry Buttercream
Vaniljcupcakes:
100 g smör
1 1/ dl socker
2 st ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl
Vispa smöret mjukt och krämigt tillsammans med sockret. Tillsätt ett äggen och mjölken. Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker. Använd en slickepott och rör försiktigt ihop till en jämn smet. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll till cirka hälften. Smeten räcker till cirka 12 st normalstora cupcakes. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Ta upp dem ut plåten direkt, annars kan pappersformarna missfärgas. Låt svalna helt på galler.
Swiss Meringue Raspberry Buttercream:
4 st stora äggvitor
2 1/4 dl socker
250 g smör
1 tsk vaniljextrakt
3 1/3 dl tinade hallon
Vispa äggvita och socker över vattenbad tills det mäter 60 grader. Sätt över behållaren i en Kitchen Aid eller fortsätt vispa med elvisp. Vispa tills det är helt kallt, tar ca 15 minuter. Lägg i en klick smör och låt maskinen fortsätta gå ett par varv. Lägg i klick efter klick på samma sätt. Mosa hallonen och lägg dem i en sil och pressa ut så hallonkärnorna stannar kvar i silen. Häll i hallonsaften och vaniljextraktet i marängsmörkrämen och vispa tills det är helt blandat.
Spritsa på varje muffins och dekorera med vita pärlor.
Kommentarer
Skicka en kommentar