Vanilj Cupcake med Swiss Meringue Raspberry Buttercream



Idag har jag bakat till äldsta dotterns konfirmationsgrupps fika. Bl.a. blev de dessa cupcakes. Swiss Meringue Buttercream är en fantastisk marängsmörkräm som inte är för söt, utan bara god. Jag har ju jobbat med den förut och idag blev det med hallonsmak. Japp! Det blev toppen gott! Så skynda er att anmäla er till HMKs (har säkert bytt namn) konfirmationsgrupp så får ni gofika, hihi.








Vaniljcupcakes:
100 g smör
1 1/ dl socker
2 st ägg
1/2 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 tsk bakpulver
2 1/2 dl vetemjöl

Vispa smöret mjukt och krämigt tillsammans med sockret. Tillsätt ett äggen och mjölken. Sikta ner vetemjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker. Använd en slickepott och rör försiktigt ihop till en jämn smet. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll till cirka hälften. Smeten räcker till cirka 12 st normalstora cupcakes. Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Ta upp dem ut plåten direkt, annars kan pappersformarna missfärgas. Låt svalna helt på galler. 

Swiss Meringue Raspberry Buttercream:
4 st stora äggvitor
2 1/4 dl socker
250 g smör
1 tsk vaniljextrakt 
3 1/3 dl tinade hallon

Vispa äggvita och socker över vattenbad tills det mäter 60 grader. Sätt över behållaren i en Kitchen Aid eller fortsätt vispa med elvisp. Vispa tills det är helt kallt, tar ca 15 minuter. Lägg i en klick smör och låt maskinen fortsätta gå ett par varv. Lägg i klick efter klick på samma sätt. Mosa hallonen och lägg dem i en sil och pressa ut så hallonkärnorna stannar kvar i silen. Häll i hallonsaften och vaniljextraktet i marängsmörkrämen och vispa tills det är helt blandat.

Spritsa på varje muffins och dekorera med vita pärlor.

Receptet är från www.heaventlycupcake.se. 




Kommentarer