Hemmagjorda pizzor



Pizza är ju gott, speciellt hemmagjord. Här är Leilas recept på deg och tomatsås, fast den sistnämnda ändrar jag på lite.
Fyra pizzor med två olika fyllningar. Två med serrano, två med rådjursfile och Wilmas hemmagjorda beaneisesås. 


  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5 1/2–6 dl vetemjöl special
Blanda och jäs i 40 minuter.




Tomatsås

  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk ekologiska tomater, Saltå 
  • 1 msk smör
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk vit balsamvinäger
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn
Fräs vitlöken i smör, häll i tomaterna och honungen. Koka i 20 minuter. Smaksätt med salt, peppar och balsamvinäger.

Kavla ut degen till fyra pizzor. Lägg på tomatsåsen och ost. Sen kommer fyllningarna. Här en med serranoskinka, men den la jag på efter pizzan kommit ur ugnen.
Den andra är med rådjursfile och hemmagjord beaneisesås. Såsen la jag på efteråt och köttet kryddade jag med svartpeppar.


Kommentarer