Orange Chocolate Cheesecake






Fick beställning på två sådana här i helgen. Apelsinchokladcheesecake. Apelsin choklad cheesecake. Man måste nästan särskriva det så man får med alla smaker i namnet. God är bara förnamnet. En klick grädde till denna mastigt goda cheesecake är att rekommendera. 









Här är det viktigt att ha fin choklad, om man skulle välja en billigare variant, så sjunker den till botten. Jag använder mig av Anthon Bergs 70 % och jag är inte överförtjust egentligen av mörk choklad, men i denna så lättas de mörka chokladsmakerna upp och rundas av från osten.

Botten;

140 gr digstivekex 
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

500 gr Philadelphiaost
125 ml cream fraîche
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med cream fraîchen, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. Grädda i 50 minuter. Pudra cacao över kakan.








Kommentarer