Brieost med fikon och nötter!



Nu är fikonen väldigt goda! Så passa på ;) Köpte Wilmas ekologiska små knäckebröd till. Mycket gott!
Här använde jag mandel, cashew och hasselnötter, men man kan ha vilka nötter man tycker mest om. Passar med vad som liksom.
Denna är originalet med aprikosmarmelad, men jag har gjort den med fikon, päron, björnbär. Variationerna är oändliga;)


Vilken kväll det blev, har tagit ett glas vin med grannen Emma i solnedgången, sen fylldes det på med folk som joinade oss med solen, kvällen och glaset vin. Trevligt!




1 rumstempererad brieost

200 gram cashew, hassel och mandel
200 gram fikonmarmelad av bättre sort
4 färska fikon

Rosta nötterna i het stekpanna, lägg i marmeladen så den kokar med. Häll över nötterna på brieosten och garnera med färska fikon. 

Det blir inte bättre än så. I promise.








Kommentarer