Våffeldagens våfflor

Reklam för Cervera



När jag fyllde år för några år sen så införskaffades livets första våffeljärn, ett belgiskt sådant från Kitchen Aid, som jag fick i present. Nu verkar det som ingen säljer detta vändbara och grymma våffeljärn längre. Synd men det finns ju andra märken.


I USA så är det ju belgiska våfflor (belgian waffles) för hela pengen med lönnsirap och goa grejer på till frukost dessutom. Det gör vi här hemma ibland med. Men idag så blev det våfflor när barnen kom hem från skolan, med hallon, vispad grädde och maplesyrup. Göttigt värre!






5 ekologiska ägg
1/2 dl socker
3 dl mjölk
2 dl sodavatten
6 dl ekologiskt mjöl
1 tsk vaniljsocker eller vaniljextrakt
2 tsk bakpulver
100 gr smält smör

Det behövs inget smör i järnet. 

Vispa snabbt ihop mjöl med mjölk och sodavattnet. I med ägg, socker, vanilj, smält smör och bakpulver. Rör inte för massa då blir det ingen höjdare, det gör inget om det är lite klumpigt.
Låt stå en stund för att dra till sig.

3 1/2 minut gräddar jag mina.

Serveras direkt.



 

Kommentarer