Mexican Street Corn Dip


På riktigt gott, barnen älskade denna som vi hade till kyckling i tortillabröd. Denna kan man även ha som en dip till tortillachips. Queso Fresco är en mexikansk färskost som du enkelt gör på vanlig standard mjölk eller ännu hellre gammaldags mjölk.






Koka egen Queso Fresco

3 liter ekologisk mjölk (3-5%)
0,5 dl ättiksprit
salt

Koka försiktigt upp mjölken till ungefär 90 grader under omrörning och ta sedan av från värmen. Häll i ättikan och låt stå 20-30 min. 
När ostmassan separerat från vasslen kryssar du snabbt med en kniv och häller den i en silduk eller tät sil. Låt sedan ostmassan rinna av i kylen över en bunke i minst 2 timmar eller över natten. Salta.



Mexican Street Corn Dip

1 tsk rapsolja
500 gr frusna ekologiska majskorn
4 msk hellmans majonäs
4 msk cream fraiche
2 msk limesaft
1 tsk chilipulver
1, 75 dl Queso Fresco
Koriander

I en vid kastrull eller stekpanna så fräs majsen i olja, vill man ha i lite jalapeno så kan man det. Stek under omrörning i ca 5 minuter. Häll i majjon, creamfraichen, limesaft, chilipulvret och hälften av osten. 

Lägg resterande ost på och sätt in i ugnen i 175 grader i 12 minuter. Garnera med koriander. Det saknade jag såklart så det fick bli lite frusen persilja ;) 



 

Kommentarer