Tårta fylld med äggkräm

Reklam för Bagaren & Kocken


Snart är det ju ändå påsk, så lite inspo på påsken kom med på tårtan i form av mandelägg. Annars är tårtan fylld av go äggkräm. Denna tårta gick till vinnaren av en tävling som Hönö Missionskyrka anordnade. Man fick gissa hur många varv som sprangs av några såna där tränade personer i ett lopp i Slingan på Hönö. Någon gissade rätt och då fick den denna tårta som skulle serveras på ett kalas i dag :)

När man bakar marängtårta så kan jag verkligen rekommendera en Kitchen Aid som vispar äggvitan till ett mästerverk. Du hittar maskinen här!
Maskinen har grymt många fler användningsområden.












 Maräng:
4 äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit

Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...

Kräm:
4 äggulor 
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. 
Ta av från plattan och lägg i 
125 gr smör. 

Låt krämen kallna i kylen innan den används mellan bottnarna. 

Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till. 
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan.

Garnera med valfritt ovanpå.

Detta är receptet på 10 bitars tårta. Tårtan är glutenfri.



 

Kommentarer