Chokladbollar




Det är ju så bekvämt nowdays när barnen bakar. Man kan bara slänga upp benen på soffbordet och njuta av att bli serverad en riktigt god choklad boll med mjölkchoklad i. Grymt verkligen!





Hemgjorda delicatobollar ca 20 st

4 dl ekologiskt havregryn
100 gr smör
1 dl socker
1 msk ekologisk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 msk espressokaffe
50 g smält belgisk mjölkchoklad

(200 g mörk belgisk choklad för dopping)
Cocos


Mixa havregrynen, med det ser inte ut som dottern gjort det, det skulle jag gjort ;) Vispa smör, socker, kakao och vaniljsocker i en bunke tills det blir krämigt. Blanda ner kaffe, havregrynen och den smälta mjölkchokladen och rör ihop.
W använde en spritspåse och spritsade små toppar på bakplåtspapper som sedan ställdes i kylen så att de fick stelna helt. 
 Doppa bollarna i smält choklad när de är kalla och få lite kokos på de sen innan de ska stelna i kylen igen.  Just denna grej verkade som hon hoppade över ;)

Jösses så goa!



 

Kommentarer