Kardemummabullar


Söndag och en bulle till kaffet. Det är ju så himla gött. Igår hade Ella och jag en bakdag, hon ville baka bullar och då är jag ju inte sen att sticka till affären och köpa jäst. Äggostvassle hade jag i frysen som fick tina och värmas till lagom temperatur. Bullarna blir så fluffiga med äggostvassle. Bästa degvätskan.




















Deg:
50 gr jäst
4 dl lagom varm äggostvassle eller mjölk 3%
1 msk nymalen kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr smält smör
12-13 dl ekologiskt vetemjöl

Jäs i 45 minuter

Fyllning
200 gr smör
1 msk nymalen kardemumma
1 dl råsocker

Blanda ihop till en massa och bred över den utkavlade degen. Lägg över halva degen från båda håll. Skär sen remsor som knyts ihop till en bulle. 
Jäs 30 minuter. 

Penslade med ägg och sirap. Strödde över kardemumma och råsocker
Grädda 180 grader i 12 minuter.





 

Kommentarer