Tårta med kräm
Bakade denna tårta igår, sen bakade jag en till som var en vinst i en tävling. Så jag har haft å göra i helgen kan man säga.
Tårtan är fyllde med en äggkräm som passar gott till den söta marängen. Sen balanserar man upp det hela med vispad grädde ;)
Skulle min Kitchen Aid gå sönder som jag har, så hade jag köpt en likadan. Så nöjd med den. Haft min i 12 år och den är välanvänd kan man säga.
Så har jag samlat på mig massa olika tillbehör som jag använder med.
Maräng:
4 äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit
Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...
Kräm:
4 äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm.
Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör.
Låt krämen kallna i kylen innan den används mellan bottnarna.
Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan.
Detta är receptet på 10 bitars tårta. Så jag gjorde en och en halv sats.
Kommentarer
Skicka en kommentar