Kanelrutor

Reklam för Bagaren & Kocken



Denna kaka är en av de godaste rutor man kan tänka sig, dessutom väldigt enkel att baka. Hela kakan känns amerikans coffeecake eftersom det är yoghurt i den. Jag bytte ut till cream fraîche för jag hade ingen yoghurt hemma, men gräddfil går även det bra. 
Just det gör att den får en annan konsistens och blir så där lite amerikansk svampig. 

Jag rekommenderar en kvadratisk form 20x20 cm. Här finns en. 















175 g smör
2 1/2 dl socker
2 eko ägg 
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1/2 tsk salt
3 dl ekologisk yoghurt

Fyllning:
1 dl socker
1 tsk kanel

Vispa smör och socker luftigt, blanda i äggen och sen varva ner de torra ingredienserna tillsammans med yoghurten.
Sätt ugnen på 175 grader. 
Klä en form som är 25 x25 cm med bakplåtspapper. 
Fyll formen med hälften av smeten. 
Blanda fyllningen och strö över 1/2 av den. 
På med resterande smet. 
Strö över kanelsockret ovan på. 
Grädda 45 minuter.

Skär i rutor.



 

Kommentarer