Torta Caprese


I söndags hade vi gäster på besök. Corona anpassat såklart och vi satt på utsidan och åt och fikade. Mysigt! Det blev denna goda glutenfria mandelkaka som jag garnerade lite påskigt ;) Jag gillar verkligen Anthon Bergs mandelägg och nu finns de ju ett kort tag i affären. De brukar vara slut långt innan påsk så man får bunkra upp helt enkelt.







120 gram mörk choklad
120 gram smör
120 g florsocker (2 dl)
4 ekologiska ägg (uppdelade i gulan och vitan)
120 g mandelmjöl (2,5 dl)

3 dl ekologisk grädde, vispas
garnering av något fint

Förbered en form med löstagbar kant med att sätt bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 145 grader varmluft.
Smält chokladen och smöret i micron.
Vispa äggulorna med florsockret så det blir vitt och pösigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda chokladen och äggulorna. 
Blanda ner mandelmjölet. 
Vänd ner äggvitan lite i taget.
Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter. 

Låt svalna och garnera med vispad grädde. 
Här blev det hallon, minichokladknappar, Anthon Berg mandelägg och torkade blommor.





 

Kommentarer