Gulasch - utemat

Reklam för Granngården


Just nu så blir det ju endast att träffas ute då Corona härjar fritt fall verkar det som, i söndags hade vi goda vänner över på lite lunch och walk´n talk. Jag gjorde en gulasch inne på spisen och så tände vi bålpannan ute för värmning av grytan. 

Just nu finns bålpannan inne från Espegard igen, den har ju varit slutsåld över hela vintern. Vi fick våran i present i december och använt den jättemycket. Här hittar du den!!

Det finns massor av roliga tillbehör för bålpannan så man behöver aldrig gå hungrig ;) 



7-800 gr hjort grytbitar
salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk paprikapulver
1 tsk chilipeppar
1 msk oxfond, välj ekologisk
2 dl rödvin
1 burk krossade tomater
4-5 potatisar i mindre bitar
4 morötter i slantar
1 gul paprika
svartpeppar

Stek grytbitarna gyllenbruna, i med lök och vitlök. Låt kryddorna steka med och blanda ner buljong och rödvin tillsammans med tomaterna. Låt koka i 1 1/2 timme. Lägg i potatis, morötter och paprika och låt det koka i 15 minuter till. Behövs det vatten så fyll på. Salta och peppra.

Servera med cream fraîche.



 

Kommentarer