Open Lasagne


Prövade något nytt, Open Lasagne, det var gott. Hade tyvärr inga färska lasagneplattor hemma det hade nog varit att föredra. Men det funkade med vanliga med. Denna lasagnen ska inte in i ugnen alls :)



Tomatsås:
1 lök hackad fint
1 vitlöksklyfta riven
1/2 röd chili (tog torkad)
1 burk krossad tomat
1 tsk honung
oregano
salt o peppar

Fräs löken  och chilin i olivolja i kastrull, tillsätt tomaterna och låt puttra i 20 minuter.

Spenatsås:
300 gr bladspenat
1 vitlöksklyfta riven
1 burk ricottaost
salt o peppar

Stek spenaten i olivolja tillsammans med vitlöksklyftan, salt och peppar, i med ricottan och låt puttra en stund.

Rosta 2 dl valnötter
stek 4 tomater i olivolja
koka lasagneplattorna för fyra personer.

Lägg de kokta lasagneplattorna på ett stort fat. Häll över tomatsåsen, sen ricottaspenaten, stekta tomater och överst de rostade valnötterna. Nu är den klar.










Kommentarer

  1. Vegetarisk alltså?! Vad tror du om att slänga i lite kyckling?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Testa! Smakmässigt kan det ju inte bli fel ;)

      Radera

Skicka en kommentar