Mandelpolyneer

 
Dessa formar köpte jag på en loppis i sommar. tycker de är så fina att de får stå framme i köket jämt. Gjorde ju polyneer förra veckan men då på hasselnötter, denna gång blev det mandel. Mandelpolyneerna fick närvara på smyckpartyt jag hade.
 

Så här blev resultatet av formarna, lite roligt att sätta fram i olika former. Kakorna blev uppskattade, Therese tyckte i alla fall att de var goa :)



Mördeg;

200 gr smör
4 dl mjöl
1/2 dl socker
1 äggula
 
Mandelsmet;

100 gr  mandel
1 1/2 dl socker
2 ägg
 
Gör mördegen och tryck ut i formar, man kan ta aluminiumformar om man vill. Kör mandeln i blender, mixer eller matberedare till ett fint mjöl och blandai socker och ägg. Fyll på i formarna och grädda 20 minuter i 175 grader. Stjälp upp kakorna när de svalnat lite.


Kommentarer

  1. ser super goda ut !!!
    men .....köpte på ´´en´´ loppis ??? du skulle har skrivit: köpte på sommarens bästa loppis !!LOL kram från ett väldigt väldigt varm Colorado Springs, här gäller det att ha med sig största möjliga frysboxen i bilen när jag handlar :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt rätt! Eller sommarens enda loppis kanske, räknar inte basaren på hamnen som loppis.... Kul å höra från dej, ha det gott :)

      Radera

Skicka en kommentar