Kräftcheesecake

 
Passar som den är med sallad eller på ett buffebord. Den går väldigt snabbt att göra och man kan variera vad man har i den. Igår blev det kräftor som min kompis Miriam stannade på och åt efter partyt hon hade hemma hos mig.
 
300 gr kavring
75 gr smör
 
Kör kavringen i blender eller liknande, smält smör och blanda ihop. Tryck den hårt mot botten av en form med löstagbar kant, så den blir pressad.
 
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraise
1 riven rödlök
2 msk gräslök
2 msk dill
svartpeppar
salt
250 gr skalade kräftstjärtar
 
Vispa osten med creamfraisen så den blir krämig, vispa i resterande och fyll formen med kavringsbotten. Ställ den i kylskåp, den behöver stå till sig. Garnera den med citron och gurka.
 
 Kokt sparris och en grönsallad, så blir den en egen rätt.

Kommentarer