Muffins med havrecrumble


Ja, ni som följer Annikas Bakery House på facebook vet att jag fick baka dessa två gånger igår, första plåten blev så misslyckad att det var bara att göra om det :)

De blev väldigt smörigt goda, men crublen ramlade ner till botten, smakmässigt så gjorde det inget. Så testa att gör dessa, de gick ju väldigt fort att slänga ihop dem.



Smet:
125 gr smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1 tsk kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker


Vispa smör och socker, i med äggen sen resten. Klicka i muffinsformar STORA sådana, det var därför det gick snett för mig hade alldeles för små första gången :)

Crumble:

100 gr smält smör
1,5 dl havregryn
1 dl mjöl
1 tsk kanel
1 dl socker
Blanda ihop till en smet och klicka ut på muffinssmeten.
Grädda 175 grader 22 minuter.



Kommentarer