Kantarellpaj

Har fortfarande problem med blogger, tyvärr. Hoppas jag snart får det åtgärdat. Kan som det är nu inte skriva mellan korten. Jaja, världsligt!

Gjorde en kantarellpaj med philadelphiaost. Det luktar mycket gott.



Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör, kallt
2 msk kallt vatten
1 form med löstagbar kant

Fyllning:
Ca. 1 liter kantareller
2 msk smör
1 tsk timjan
3 ägg
200 g Philadelphiaost naturell
3 msk hackad gräslök
1 1/2 dl riven ost
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Häll mjölet i en skål och lägg i smöret, som ska vara kylskåpskallt, i bitar. Knåda ihop till en grynig massa med fingrarna eller en gaffel. Häll i vattnet och knåda snabbt till en smidig deg. Tryck ut degen i formen. Ställ in i kylen och låt vila i ca 20 minuter. Stek svampen i torr panna och tillsätt sedan en smörklick i pannan. Stek ytterligare 3 minuter. Smaka av med timjan, flingsalt och nymalen svartpeppar. Vispa ihop äggen med Philadelphiaosten lätt. Blanda ner den rivna osten. Rör till sist ner den stekta svampen. Häll ut fyllningen i pajskalet och baka pajen i ugnen på 200° i ca 25 minuter.










Visst passar denna till kräftor eller just som den är med lite sallad vid sidan om.

Kommentarer