Björnbärsglass



Alltså vilken god glass! Vanligtvis brukar min glass bestå av viss del grädde och viss del yoghurt, men igår kväll när glassen blev gjord så ekade kylskåpet tomt. Men vad som fanns var grädde :) Vet inte hur det har blivit så men jag har gått från att köpa 3 dl gräddförpackningar till 1 liters när jag är och handlar, känner att jag måste tillbaka till 3 dl förpackningen igen. Rent bokstavligt talat!
Men om jag ska försvara grädden så blev just denna glassen väldigt mycket godare än normalt, det är  mer socker i än vad jag brukar ha, kan ha något med den goda smaken att göra också....kanske...hmm!



3 dl björnbär
1/2 dl socker
Detta kokade jag tills vattnet kokat in och det blev en kompott av det hela. Sen fick den svalna.

4 ägg
1 1/2 dl socker
4 dl grädde
1/2 tsk vaniljpulver

Vispa äggvitorna med 1/2 dl socker för sig. Vispa äggulorna med 1 dl socker och vaniljkornen för sig. Vispa grädden. Blanda alltsammans och kör i glassmaskin. När glassen är färdig blanda i björnbärskompotten.
Man kan även frysa in denna utan att använda glassmaskin, det tar nog en fyra timmar.
Allra snyggast blir det ju om glassen blir lite ojämn mellan glass och kompott, så blanda försiktigt i båda fallen.



Den smälte snabbt i sommarvärmen :) Som godast är den ju då!


Kommentarer