Lax Cheesecake

Denna hade jag aldrig gjort förut, men får nog säga att den var en höjdare. Gillar man inte lax kan man ju ta skaldjur, det ska jag testa nästa gång.
I våras var jag på ett bröllop där det serverades en laxcheesecake och det föll mig i smaken, så jag googlade runt och blandade ihop några recept så blev den så här:


Botten:
300 gr kavring
75 gr smör
Jag körde kavringen i blendern så det blev smulor av den och sen blandade den med smöret som jag smälte. Tog en form med löstagbar kant som jag packade kavringsmulorna hårt mot botten.

Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraise
200 gr kallrökt lax
1/2 riven lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar
Vispa osten och cream fraisen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. Fyll på formen med detta över kavringen.
Garnera med citron och löjrom passar fint!


Kommentarer