Marstrandslimpa

Klagomål från mannen i huset att det inte fanns något bröd i frysen, han fick äta gröt stackarn :) Det som är så gott med gröt, tycker då frun i huset :)
OK, det fick bli lite bröd, två Marstrandslimpor. Denna gången hade jag bara grovt rågmjöl hemma, så det hamnade i bröden. Förra gången jag bakade dessa var det på fint rågmjöl, en smaksak hur man vill ha det (eller vad man har hemma). Men enkla att baka, kom ihåg att köra degen i maskin i 20 minuter, så får man det bästa resultatet.
 
Marstrand ja, visst är det fint där? Har bara passerat genom hamnen på väg mot Klädesholmen i sommar. Nu känns det som det inte hinns med innan sommaren är slut. Det brukar bli varje sommar annars att man strosar runt på Marstrands kullerstensklädda gator.
 
 
 
 
Två limpor:
 
25 gr jäst
5 dl ljummet vatten
1/2 dl sirap
1/2 dl olja
2 tsk salt
5 dl rågmjöl
2 dl dinkel
7 dl vetemjöl special
 
Blanda degen som vanligt och jäs i 40 min i bunken. Forma och lägg i två avlånga formar. Jäs 40 min till under bakduk. Grädda i varmluft 200 gr 25 minuter.



Nu blir nog någon glad till nästa frukost :)

Kommentarer