Tårta med äggkräm
Jag bakar väldigt sällan till andra, men gjorde ett undantag i helgen som gick. Men det blev iaf två blommande tårtor med björnbär. Två 15-bitars är det på bilden.
De verkade nöjda och glada och gästerna med.
10 bitars tårta
Maräng:
4 ekologiska äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit
Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme
3 dl socker
Några droppar ättiksprit
Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme
Kräm:
4 ekologiska äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör
Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör
Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan.
Garnera grant ;)
Receptet är till 10 bitars tårta, men dessa är 15 bitars, så jag har tagit en halv gång till per tårta!
Kommentarer
Skicka en kommentar