Pulled Burger på älgkalv

Innehåller reklam för Lindex




Gjorde pulled älgkalv häromdagen och dagen efter så gjorde vi Pulled Burger på resterna. Det är ju supergott, lite kladdigt kanske men så värt det. Älg passar perfekt till att göra Pulled Moose på eller vad man ska kalla det ;)

Nu känns det att hösten är på väg och det är på ett sätt gött, sen önskar man ju att sommaren varat lite längre kanske. Nu behöver man dessutom en ny höstgarderob efter Corona, kläderna är ju rätt slitna förutom kontorkläderna då, för de har man ju inte använt;) Just ni så är det 20% på alla damjeans på Lindex kika in HÄR!! Passa på nu när vi går mot höst. Ingen rabattkod behövs.



1.5 kilo älgbog av kalv
flingsalt
svartpeppar
chiliflakes
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 flaska barbecuesås. Jag tog den som hade minst konstiga grejer i sig. 
1/2 dl vatten

Bädda in köttet i kryddorna och lägg den i en gryta med lock. Lägg lökarna i klyftor runt om. Häll över såsen. Ställ grytan med lock på i ugnen i 6 timmar. Ugnsvärme 120 grader.
Kan man dra köttet med en gaffel är det klart.

Till detta serverade jag till bugern: cole slaw, picklad rödlök och majs.








 

Kommentarer