Små äggostar


Innehåller reklam för Bagaren och Kocken

Jag tycker äggost är så gott, lite fiffigt med dessa små formarna som finns men såklart mycket enklare med en stor form. Här hittar du en sån!

Jag gillar att göra äggosten söt och ha bär till som inte är så söta. Då blir det bäst. En osöt äggost är inget vidare faktiskt. Jag sparar äggostvassle till brödbak och till bullar. Perfekt att ha i frysen för ett senare bak.








6 formar

2 liter ekologisk gammaldags mjölk
5 ekologiska ägg
3dl ekologisk gräddfil eller samma mängd ekologisk filmjölk
1 dl ekologisk grädde

Koka upp mjölken.
Gör en smet av ägg, fil och grädde och häll detta i den kokande mjölken och rör om mot botten. Sänk värmen till medium någonstans. Efter några minuter skär sig äggosten och då tar man upp äggosten med en hålslev och lägger i formarna. Varva med socker efter behag.

Låt svalna och stelna i kylskåp, helst över natten.

Gott med hallon till!



 

Kommentarer