Amerikanska pannkakor på Muurikka

Innehåller reklam från Bagaren och Kocken


Fördelen med att göra detta på utsidan i en Muurikka är ju att man kan göra flera på en gång, man slipper även oset i köket. Det bästa med amerikanska pannkakor är ju att de rinner ju inte ut i pannan utan man får lite höjd på dem. Dessa blev inte så höga som jag hoppats på men jag använder alltid ekologiskt bakpulver. Köper det på hälsokosten så den kan vara anledningen. Men de blev grymt goda och inte torra som de kan vara ibland.

Muurikkan är köpt HÄR! Den är i gjutjärn vilket känns bäst för mig att få i sig än annat.














Pannkakor

3,5 dl ekologiskt mjöl
2 tsk ekologiskt bakpulver
nypa salt
3 msk råsocker
2 tsk vaniljsocker

3 ekologiska ägg
1 rågad msk cream fraiche
2 1/2 dl ekologisk mjölk (standard)
60 gr smält smör (riktigt smör)

smör till pannan

Blanda de torra ingredienserna för sig. Blanda mjölk och ägg, och blanda med de torra ingredienserna försiktigt. Överblanda inte, snabbt i med cream fraiche och smör. Låt stå en stund.

Stek i smör. De är ca 15 cm i diameter.

Funkar såklart i stekpanna inomhus med.

Förslag till topping:
blåbär
hallon 
lönnsirap
grädde
nutella
banan
glass






 

Kommentarer