Hjort Tagliata


Denna gång blev inte köttet överstekt utan lagom rött. Sen bytte jag ut majonäsen mot ricotta för en lite mer lättare rätt. Fantastiskt gott!










Färskpotatis

5 klyftor färsk vitlök
250 g romanticatomater500 gr hjort innanlår

2 dl majonnäs
65 g rucolasallad50 gr parmesanost, hyvlad50 gr pinjenötter, rostadebalsamvinäger Saltå Kvarnolivoljasalt
peppar

  1. Sätt ugnen på 200 grader. 
  2. Lägg färskpotatisen och tomaterna med kvistarna i en ugnsform. Ta med de färska vitlöksklyftorna med skal på och lägg dem i ena hörnet av formen. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
  3. Salta och peppra köttet. Grilla eller stek det så som du vill ha det, för medium rare ska innertemperaturen vara 54 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter. 
  4. Ta ut potatisen ur ugnen. 
  5. Mosa vitlöksklyftorna fint med en gaffel. Blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg rucolan på ett stort fat eller en stor skärbräda. Skär köttet i skivor och fördela över rucolan. Klicka på vitlökskräm och hyvla över parmesan. Toppa med rostade pinjenötter och de rostade tomaterna. Avsluta med att ringla över lite balsamvinäger och olivolja.
  7. Servera tillsammans med den rostade färskpotatisen.
Massa gott!





 

Kommentarer