Hjort Tagliata
Denna gång blev inte köttet överstekt utan lagom rött. Sen bytte jag ut majonäsen mot ricotta för en lite mer lättare rätt. Fantastiskt gott!
Färskpotatis
5 klyftor färsk vitlök
250 g romanticatomater500 gr hjort innanlår2 dl majonnäs
65 g rucolasallad50 gr parmesanost, hyvlad50 gr pinjenötter, rostadebalsamvinäger Saltå Kvarnolivoljasaltpeppar
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg färskpotatisen och tomaterna med kvistarna i en ugnsform. Ta med de färska vitlöksklyftorna med skal på och lägg dem i ena hörnet av formen. Ringla på olivolja samt salta och peppra. Rosta i ugnen ca 30 minuter.
- Salta och peppra köttet. Grilla eller stek det så som du vill ha det, för medium rare ska innertemperaturen vara 54 grader. Låt köttet vila övertäckt 5-10 minuter.
- Ta ut potatisen ur ugnen.
- Mosa vitlöksklyftorna fint med en gaffel. Blanda med majonnäsen. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg rucolan på ett stort fat eller en stor skärbräda. Skär köttet i skivor och fördela över rucolan. Klicka på vitlökskräm och hyvla över parmesan. Toppa med rostade pinjenötter och de rostade tomaterna. Avsluta med att ringla över lite balsamvinäger och olivolja.
- Servera tillsammans med den rostade färskpotatisen.
Massa gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar