Blackberry Frangipane Galette


En av mina favoriter är galette med frangipane, det sistnämnda är en len fransk mandelkräm som fyller upp bakverken till ännu godare.
Här har jag så massa björnbär just nu som växer runt knuten så det är bara att passa på. De är otroligt söta och goda.










Skal
190 gr ekologiskt mjöl (1 and 1/2 cups)
50 gr socker (1/4 cup)
1/4 tsk salt
115 gr smör
60 ml vatten

Gör mördegen lite hastigt, smöret ska vara kallt och vattnet med. Låt den vila i en timme i kylen.


Frangipane
30 gr smör
1 stort ägg
50 gr mandelmjöl (1/2 cup)
50 gr socker (1/4 cup)
1 tsk vaniljextrakt

Vispa ihop till en smet, den kan vila den med i kylen. 

Kavla ut mördegen tunt till en rundel, ha lite mjöl under så går det lättare att vika upp kanten sen. Lägg frangipane i mitten.

Fyllning
1/2 liter björnbär
2 msk socker
1 msk mandelmjöl
2 tsk maizenamjöl

Pensla med ägg blandat med 1 msk mjölk
Strö över mandelspån och råsocker

190 gr i 35-38 minuter


Galet god med en kula glass å lite extra björnbär!




 

Kommentarer