Cookiecobbler Björnbär


Gjorde en god cobbler som jag hade med ut till holmarna i tre varianter, en vanlig, en glutenfri och en utan nötter. Vad gör man inte för att alla ska vara nöjda och glada i kroppen ;)

Bergen är fulla av björnbär nu, så goda!





1 liter nyplockade björnbär 
3/4 dl muscovadosocker
1 msk maizena
Blanda runt med sockret och lägg i en pajform. 

Knyt ihop;
75 gr grovhackade pekannötter 
100 gr mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl

Lägg detta över björnbären i formen. 
175 grader varmluft i 20 minuter.

En god vaniljsås till:

Vaniljsås:
3 ekologiska äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl socker
3 dl ekologisk grädde

Vispa äggulor med vanilj och socker. Vispa grädden. 
Blanda ihop och den bästa vaniljsåsen är färdig.



 

Kommentarer