Cookiecobbler Björnbär
Gjorde en god cobbler som jag hade med ut till holmarna i tre varianter, en vanlig, en glutenfri och en utan nötter. Vad gör man inte för att alla ska vara nöjda och glada i kroppen ;)
Bergen är fulla av björnbär nu, så goda!
1 liter nyplockade björnbär
3/4 dl muscovadosocker
1 msk maizena
Blanda runt med sockret och lägg i en pajform.
Blanda runt med sockret och lägg i en pajform.
Knyt ihop;
75 gr grovhackade pekannötter
100 gr mjukt smör
1 dl muscovadosocker
1 tsk bakpulver
2 dl mjöl
Lägg detta över björnbären i formen. 175 grader varmluft i 20 minuter.
En god vaniljsås till:
Vaniljsås:
3 ekologiska äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl socker
3 dl ekologisk grädde
Vispa äggulor med vanilj och socker. Vispa grädden.
Blanda ihop och den bästa vaniljsåsen är färdig.
Kommentarer
Skicka en kommentar