Passionsfrukts Pavlova


I veckan fick mellandottern körkort, vilket såklart är en anledninga att fira. Så skönt att det är gjort. Så nu ser vi nog inga bilar mer i familjen. 

Många timmars övningskörning ligger bakom, mysigt såklart det med. Men det kommer till en fas att man tills slut känner att jippi den tiden är över. 

Nu får du köra försiktigt!














150 gr ekologisk äggvita, ca 4 ägg
250 gr socker
1 tsk balsamvinäger
1 tsk vaniljextrakt
1 msk maizenamjöl


Vispa upp äggvitorna till medelskum fortsätt med sockret och vispa till marängen blir riktigt hård. Jag vispade i 25 minuter, men tror att det var för kort tid. 

Blanda i resterande ingredienser, blanda väl.

Rita en rundel på 15 cm på ett bakplåtspapper och bygg ett torn med marängen. Dra med spateln runt sidorna som uppåt. Platta sedan ner mitten där uppe så det blir en grop. Denna del kommer sjunka ihop senare.

Grädda 30 minuter i 150 grader, sänk sen värmen till 125 grader och grädda 45 minuter. Stäng av värmen i ugnen och låt marängen stå kvar i ugnen över natten.

2-3 dl vispad grädde
1 msk florsocker (blandas med grädden)

Hallon och vita belgisk choklad till garnering.

Lägg i vispad grädde i botten på gropen i tårtan, fyll på med curden. Eller tvärtom, jag tog kurden först och grädden sen ;)

Garnera med hallon och vit choklad.




 

Kommentarer