Laxcheesecake


Eftersom två av sex personer i familjen äter glutenfritt så har jag inte gjort denna på länge. Men igår var det dags tyckte jag. Den är väldigt god med mycket smak. Man kan såklart göra den med skaldjur om man vill istället. Det blir väldigt gott det med. Räkor eller kräftor.

Den är enkel att göra, inga förtjockningsmedel i utan rena varor, inget jox ;)













Botten:
300 gr kavring
75 gr smör
Kör kavringen i en blender så det blir smulor av det. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut kavringen i en form med löstagbar kant.


Cheesecake:
400 gr philadelphiaost
2 dl cream fraise
200 gr kallrökt lax
1/2 hackad lök
2 msk dill
2 msk gräslök
salt och peppar

Vispa osten och cream fraisen luftigt, skär laxen i småbitar och häll i den och resten. Fyll på formen med detta över kavringen.
Låt cheesecaken stå minst en timme i kylskåp. Garnera den hur du vill. Här blev det citron, gurka, Sandefjordräkor, dill och gräslök.





 

Kommentarer