Vaniljrutor




Dessa vaniljrutor är fantastiska. Galet goda. Jag åt dem första gången på ett kyrkkaffe och fick receptet, sen har jag gjort dem många gånger. Men denna gången var det dottern Wilma som blev sugen och bakade. 

Detta fina kakfat som jag använder jämt fick jag förra året på morsdag och blev så glad. Just nu finns det på rea och du hittar det HÄR!







Klä en form 25x25 cm med bakplåtspapper.

250 gr smör
5 dl ekologiskt vetemjöl
2 dl socker
1/2 msk bakpulver
2 msk ekologiskt vaniljsocker

Kör detta i en blender till en smulig mördegssmet.
Tryck ut hälften av mördegen i formen.

Vispa ihop:

2 ekologiska ägg
1 dl kesella
2 1/2 dl ekologisk cream fraiche
1 1/2 dl socker
1/2 msk vaniljsocker

Häll krämen över botten. Smula över resten mördeg över smeten.
Grädda kakan 30 minuter i 200°.

Låt den kallna innan man skär upp den i 16 rutor. 



 

Kommentarer