Chokladpavlova med dulce de leche och pecan


I måndags fyllde äldsta dottern år. Vi var inne i stan och fick massage och gottade oss med en italiensk pasta till lunch på Eriksberg. Underbart! Fint väder, gott sällskap och en härlig promenad på kajen så åkte vi hem sen och åt tårta på eftermiddagen.

En chokladpavlova i porttionsform. Kan meddela att på detta receptet kan man få ut många fler. De blev för stora helt enkelt. Jag gjorde sex stycken men 12 hade varit mer lagom. 












Maräng:
4 äggvitor
2 dl strösocker
80 g mörk belgisk choklad 

1 burk dulce de leche
3 dl ekologisk vispad grädde
pekannötter

Vispa upp äggvitorna tills de börjar skumma. Fyll på med sockret och vispa i 5 minuter tills det blir en härlig maräng. 
Smält chokladen i micron. Jag brukar smälta den 30 sekunder åt gången, röra runt och in igen tills den är smält. Blanda försiktigt runt i marängen med en spatel, man behöver inte blanda så mycket som jag gjorde utan den kan gott bli mer marmorerad.
Gör 6-12 jämnstora maränger med en grop i mitten på en plåt med bakplåtspapper.

Grädda i 120 grader i en timme och låt den sen stå kvar i ugnen tills ugnen är kall. Mina stod kvar över natten och till eftermiddagen efter.

Toppa med lite smält choklad.
Rör runt i dulce burken och fördela tills du tycker är lagom mängd, hela burken gick inte åt. Klicka grädde ovan det och toppa med pekannötter och lite riven belgisk choklad.


 

Kommentarer