Små äggostar


Jag fick för många år sen 6 små mini äggostformar i present efter sett Peter Harrysson som hade såna från ett Tv-program från Åstol. 
I år verkar de vara hypade igen så jag plockade fram dem och gjorde 6 portioner. Jag trodde faktiskt att på två liter mjölk så borde det bli äggost över, men icke sa Nicke. Räckte precis.








6 formar

2 liter ekologisk gammaldags mjölk
5 ekologiska ägg
3dl ekologisk gräddfil eller samma mängd ekologisk filmjölk
1 dl ekologisk grädde

Koka upp mjölken.
Gör en smet av ägg, fil och grädde och häll detta i den kokande mjölken och rör om mot botten. Sänk värmen till medium någonstans. Efter några minuter skär sig äggosten och då tar man upp äggosten med en hålslev och lägger i formarna. Varva med socker efter behag.

Låt svalna och stelna i kylskåp, helst över natten.

Gott med hallon till!


 

Kommentarer