Vaniljkaka


När dottern blev sugen på vaniljkaka och bakar det för att sen servera mig det så här med en kopp kaffe. Ahh, så gott! I min receptbok heter den Maggans kaka för jag har fått receptet av en som heter Maggan.

Alla flickorna gillar att baka, det är ju roligt. Idag ska jag baka en tårta tills imorgon, då smäller vi till med en födelsedag i familjen. Sen kommer det dröja innan någon fyller år, men det kommer ju massa dagar som ska firas ändå ;)

Igår tog vi även en båtsväg i solnedgången och alla fyra döttrarna ville åka med.













Kaka:
3 ekologiska ägg
3 dl socker
1 dl kokande vatten
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
 
Vispa ägg och socker tills det blir vitt.
 Häll i det kokande vattnet.
Mjöl och bakpulver går i samtidigt, lite försiktigt, övervispa inte.
 
Grädda 35 minuter i 175 grader.
 
Koka under tiden:
125 gr smör
1 dl mjölk
4 msk vaniljsocker
 
Låt kakan svalna, sen klyver du den på mitten och häller över vaniljsmöret på båda delarna. Sätt ihop kakan igen så den blir hel.





 

Kommentarer