Torta Caprese Bianco



Gillar denna kakan väldigt mycket. Kycklingarna fick hänga på då jag inte fick dekorerat med dom under påsken. Men nu så är de uppätna ;) 

Kakan är glutenfri och gjort på mandelmjöl och blir väldigt smarrig!






120 gram vit belgisk choklad
120 gram smör
120 g florsocker (2 dl)
4 ekologiska ägg (uppdelade i gulan och vitan)
120 g mandelmjöl (2,5 dl)

3 dl ekologisk grädde, vispas
garnering av något fint

Förbered en form med löstagbar kant med att sätt bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 145 grader varmluft.
Smält chokladen och smöret i micron.
Vispa äggulorna med florsockret så det blir vitt och pösigt.
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Blanda chokladen och äggulorna. Blanda ner mandelmjölet. Vänd ner äggvitan lite i taget.
Häll smeten i formen och grädda 25-30 minuter. 

Låt svalna och garnera med vispad grädde, bär och något mer.




 

Kommentarer