Rostade brysselkål med bacon
2 skivor bacon
2 msk olivolja
1 liten hackad lök
2 vitlöksklyftor hackade
1 nätpåse med brysselkål
Salt
3 msk vatten
Peppar
Dela baconet i mindre bitar och stek i stekpanna, tillsätt olivoljan och lägg i löken och sedan vitlöken. Fräs en stund. Brysselkålen ska vara rensade och halverade när de läggs i pannan och frästes runt en stund ihop med saltet. Häll över i en form och tillsätt vatten och peppar. Rosta i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Rör om var femte minut.
Detta passar även till jul.
Till min Thanksgiving middag hade jag följande:
Helstekt kalkon
Fluffigt potatismos
Cranberrysås
Rostade brysselkål
Sötpotatisgratäng
Baconinlindade dadlar
2 msk olivolja
1 liten hackad lök
2 vitlöksklyftor hackade
1 nätpåse med brysselkål
Salt
3 msk vatten
Peppar
Dela baconet i mindre bitar och stek i stekpanna, tillsätt olivoljan och lägg i löken och sedan vitlöken. Fräs en stund. Brysselkålen ska vara rensade och halverade när de läggs i pannan och frästes runt en stund ihop med saltet. Häll över i en form och tillsätt vatten och peppar. Rosta i ugnen i 20 minuter i 225 grader. Rör om var femte minut.
Detta passar även till jul.
Till min Thanksgiving middag hade jag följande:
Helstekt kalkon
Fluffigt potatismos
Cranberrysås
Rostade brysselkål
Sötpotatisgratäng
Baconinlindade dadlar
Kommentarer
Skicka en kommentar