Mapel Pecan Granola

Tänkte prova en ny granola, med andra ord müsli ;) Pecannötter är ju en favorit hos mig. Denna blev riktigt god.

1.5 dl kokos
1.2 dl Pecannötter hackade
10 dl havregryn ekologiska
1 tsk kanel
Uns salt
2 1/2 msk olivolja
4 msk mapelsyrup (lönnsirap)
2 1/2 msk honung
1 tsk vanilj
1.2 dl aprikoser hackade
0.6 dl gojibär

Blanda alla torra ingredienser förutom aprikoserna och gojibären. Värm upp olivolja, mapelsyrup och honung i en kastrull, så det smälter samman. Fördela över havreblandningen och lägg i långpanna som är täckt med bakplåtspapper. Rosta 160 grader i 35-40 minuter. När det svalnat så lägg i aprikoser och gojibären. Förvara i burk med tätslutande lock. Håller flera veckor.





Kommentarer