Fullkornsformbröd


Prövade idag att baka formbröd med fullkorn istället för vitt, det blev kanonbra :) Känns bättre än helt vitt.


 
Idag hade Alexius ekologisk kronjäst. Självklart måste jag prova det. Lite (eller jättemycket) dyrare än vanlig jäst måste jag tillägga.
 
 
2 bröd:
 
50 gr jäst
5 dl ljummet vatten
1 dl olivolja
2 tsk honung
2 tsk sirap
1 1/2 msk flingsalt
2 dl durumvete
10 dl fullkornsmjöl
 
Knåda i 20 minuter.
Jäs i 30 minuter.
 Olja 2 avlånga formar och strö vallmo i dem.
Forma två bröd och lägg i formarna.
Jäs 30 minuter.
Snitta bröden och pensla dem med ljummet vatten.
Grädda 200 grader varmluft i 25 minuter.


Kommentarer