Cheesecakens Dag

 
Idag är det ju Cheesecakens Dag, Vilket har funnits sen 2004. Cheesecake är ju en av mina favoriter. Bor du på öarna kan du ikväll bege dej till Lille Skutt, där serveras tre cheesecakes som jag bakat. Två av dem är blåbär och en apelsinchokladcheesecake, vilket är min favorit.
 

 
300 gram digestive
150 gr smör
 
600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
1.5 dl blåbär
 
Blanda degistiven i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i.
Tryck ut i form med löstagbar kant.
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.

Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över blåbären.
Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.
Kyl den över natten så den får stå till sig.
 
Receptet är snott av Leila :)




 
Apelsinchokladcheesecaken är från en kokbok jag köpte i LA när jag var där 1994. Den tillhör en av mina absoluta favoriter. Speciellt passar den på höstkanten och till advent och jul. En klick grädde är att föredra. Jag har inte översatt den till svenska mått än, så ni får vänta ett tag till innan receptet kommer på bloggen. 

  • Kommentarer