Nutella Swirled Pumpapaj

Glömt att blogga om min pumpa nutella paj som jag gjorde till min thanksgivingmiddag. Här kommer den. Pumpapaj är ju VÄLDIGT amerikanskt och smak av pepparkaka som blir en god kombination.


Nutella Swirled Pumpkin Pie

Pajdeg

3.5 dl smulor av pepparkakor
2 msk socker
pinch av salt
5 msk smält smör

Pajfyllning

3 stora ägg
1 burk pumpa eller 5 dl pumpakött kokt och malet till puré
1.2 dl grädde
1.2 dl brun farinsocker
1 1/2 tsk kanel
1/2 tsk ingefära
1/4 tsk malen nejlika
1/4 tsk muscot
1/2 tsk salt
1.2 dl Nutella

Värm ugnen till 175 grader. Blanda pepparkaksmulorna med smält smör, socker och salt. Tryck i formen ungefär halvvägs upp sidorna. Baka degen 10 minuter och låt svalna.

I en stor skål vispa äggen lätt. Tillsätt resten av ingredienserna (utom Nutella) och rör om så det blir en slät smet. Häll blandningen i pajskalet, men reservera 1.5 dl pumpasmet. Blanda den reserverade pajfyllningen med Nutella. Skopa skedar av Nutella blandningen i pajen, virvla försiktigt med en kniv. Inte snurra för mycket, bara lätt.

Grädda i 175 grader i 40-45 minuter eller tills fyllningen har stelnat. Låt svalna helt och servera i rumstemperatur.

Lätt vispade grädde till.










Kommentarer