Moröddekaka

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bagaren och Kocken.


Igår när jag kom hem från stan så möttes jag av nybakat när vi kom hem, äldsta dottern hade bakat morotskaka. Hon är ju så grym den tjejen alltså. 
Tänkte vi kunde behöva det här hemma sa hon ifall någon dyker upp (hastigt dödsfall i närheten).
Morotskaka är ju ett av det godaste alltså. Denna har allt med sin krämighet i glasyren och mjuk kaka i botten med mycket smak av goa kryddor.  
Visst är fatet fint? Det är från Broste Copenhagen färg Nordic Sea och finns att köpa här på Bagaren och Kocken nu till rabatterat pris. Perfekt till att lägga upp kakor eller ha en sallad till maten på.







2,5 dl rapsolja
3,5 dl socker
4 dl fint rivna morötter
3 ägg
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1/2 tsk muskot
Pyttelite salt
1 tsk kanel
4 dl vetemjöl
1 1/2 dl pekannötter grovhackade

Vispa olja och socker tills det blir vitt, i med morötter och ägg, kryddor och bakpulvren. Vänd ner mjölet och pecannötterna. 
Häll i en form 25x25 cm som är bakplåtsklädd. Grädda i 175 gr i 45 minuter.


Philadelphiaostglasyr:

200 gr smält avsvalnat smör
200 gr Philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
Skal och saft av en ekologisk lime

Vispa till en härlig kräm och bred på eller spritsa över kakan. Låt stå i kylen tills den stelnar. Skär upp den i rutor.

Går bra att frysa.





Kommentarer