Glutenfri Grön och Röd Lasagne




Denna har jag nog gjort hundra gånger innan och några gånger glutenfri. Bästa resultatet hade nog varit att förkoka lasagneplattorna, de blir lätt lite hårda. Ett annat alternativtiv är att göra denna flera timmar innan man ska äta den så den får dra åt sig vätskan och sen värma på den igen.



Röd och grön lasagne, med vitt täcke av ost, som Italiens färger. 

Röd sås:
1 stor lök finhackas
1 klyfta vitlök finhackas
1 msk smör
1 burk krossad tomat
1 tsk salt
2 km svartpeppar
1 msk hackad basilika
1 dl torkad svamp
Koka såsen i 10 minuter.

Grön sås:
200 gr keso
300 gr hackad spenat
2 dl riven ost (mozzarella blir godast)
1 tsk italiensk salladskrydda

Lasagneplattor, ett paket om man tar färska, men här var de glutenfria varianten.
2 dl riven ost
2 dl mjölk eller grädde (beroende hur tjock man vill bli)

Lägg lite gräddmjölk i botten på en form, på med lasagneplattor. Grön sås, plattor, röd sås, plattor, ost sist gräddmjölken.

200 gr 30 minuter (20 med färska lasagneplattor)

Jag brukar alltid ha hemma trattkantareller som min skogstrampare Martin plockat och jag sen torkat... Men jag tror man kan ta vilken svamp som helst, eller ingen svamp alls om man hellre vill ha det så.



Kommentarer